Laurie and Hiddleston starring in John le Carré adaptation


BBC One, The Ink Factory a AMC dalo zelenú televiznej adabtácií románu The Night Manager od Johna le Carré. Neviem či si ešte pametáte už som tu jeden článok o tom dávala. Tom si tam zahraje spolu s Hughom Laurieom (Dr. House, neviem či som jeho meno dobre skloňovala).

Hugh Laurie (House MD) nominovaný na Multiple Emmy a Tom Hiddleston (Avengers), si zahrajú v seriáli, ktorý sa začne natáčať na jar 2015. Režírovať to bude Susanne Bier, ktorá získala oskara za film In a Better World.

Moderná interpretácia špionážnej drámy od le Carré - a prvá televízna adaptácia románu po viac ako 20 rokoch - minisérie The Night Manager skĺby dohromady lásku, stratu a pomstu v komplexmom príbehu modernej kriminalky. V dychtivo očakávanej sérii uvidíme bývalého britského vojaka Jonathana Pine (Hiddleston), ako sa prediera temnými zákutiami Whitehall a Washingtonu, kde operuje podradná aliancia medzi spravodajskou komunitou a tajným obchodom so zbraňami. Ak sa chce Pine dostať blizšie k Richardovi Onslow Roperovi (Laurie) obchodníkovi so zbraňami musí sa stať zločincom.

"The Night Manager je skutočné úžasny celok. Je to úžasný kus zdrojového materiálu, úžasný producenti z The Ink Factory, fenomenálny spisovateľ David Farr, ocenená režisérka Susanne Bier a dvaja neuveriteľne talentovaných herci, " vraví Joel Stillerman (výkonný viceprezident programovania, výroby a tvorby digitálneho obsahu AMC).

Ben Stephenson (Controller, BBC drama Commissionin) povedal: " Je to fantastický ťah aby sa Le Careé vrátil po viac ako 20 rokoch na obrazovky. Je to proste jeden z najväčších románopiscov našej doby, a som si istý, že s AMC, Tomom Hiddleston a Hughom Laurieom na palube, to bude jeden z najunikátnejších, ambiciózny projektov, drámu na BBC si nesmiete nechať ujsť. " (dúfam, že ju nedbudú dávať len tam)

Simon Cornwell (The Ink Factory) povedal: " Pracovať s AMC aby sme dodali The Night Manager publiku USA a Kanady je veľká česť. AMC sa ukázal byť ako jeden z najväčších inovátorov v televízii v 21. storočí, a spolu s BBC veríme, že sú to najlepší možný partneri podporujúci tento neuveriteľný projekt. Hugh Laurie a Tom Hiddleston tvoria mimoriadne jadro obsadenia, skvelá režisérka Susanne Bier a David Farr, výnimočný spisovateľ, ktorý prináša skvelý moderný pohľad na jeden z najlepších románov Le Carré. Nemohli sme byť viac nadšený! "

Hugh Laurie povedal: "Keď vyšiel The Night Manager zamiloval som si ho, za viac ako 20 rokov som ho túžil vidieť na obrazovke. Teraz som nadšený a poctený. Všetky pohyblivé časti sú jemne opracované - len nesmieme mať v tom zmätok. "

Tom Hiddleston povedal: "Nemohol som byť šastnejší, že som sa pripojil k BBC One, The Ink Factory a AMC na The Night Manager. Jonathan Pine je vzrušujúca vyhliadka. John le Carré ho opísal ako vĺčie dieťa niekdajšej špecialnej jednotky armády" v britských silách, dodávateľ, kuchár, prevádzkar hotela, utečenec z emocionálnych zapletiek, zberateľ jazykov iných ľudí, námorník bez určenia," Jonathan Pine je najtajomnejší a komplexný typ britského hrdinu. Je to česť a privilégium pracovať s takým skutočne dokonalým spolupracovníkov akým je Hugh Laurie a Susanne Bier ktorá to privedie na obrazovku. Adaptácia scenáru brilantného románu Le Carré od Davida Farrova je úplne vynikajúci. Som z toho nadšený a neviem sa dočkať..."

Komentáre

Obľúbené príspevky