Sandman: Prípravy filmu pozvoľna pokračujú

Našla som celkom zaujímavý článoček kde sa spomána aj Tom. Ako zatiaľ je to len vo hviezdach ale tvorcovia Sandmana uvažujú o to, že by ho obsadili do hlavnej role.
Ja by som si ho teda vedela predstaviť určite. Keby sa to podarilo bola by som z toho strašne nadšená.
Kto by nevedel kto to Sandman je mám v pláne hodiť sem krátky článok :).

Populárny komiks Neila Gaimana sa postupne prehrýza na stříbrnné plátno.

Akurát, keď adaptácia komiksu Sandman Neila Gaimana dostala v Hollywoode nálepku "prekliaty projekt", objavil sa v roku 2013 na scéne Joseph Gordon-Levitt a prípravy kultového diela sa opäť dali do pohybu. Kvôli zložitosti príbehu je jeho adaptácia veľmi komplikovaná, ale mená, točiace sa okolo filmovej verzie, dávajú tušiť, že by mohol byť projekt po niekoľkých zlihaniach a pokusoch dotiahnutý do zdarného konca.

Gordon-Levitt je zatiaľ u snímku podpísaný ako producent, šepká sa ale aj o možnosti, že by snímok sám zrežíroval a dosť možno si zahral hlavnú rolu. Autor diela, Neil Gaiman, ktorý na zrode Sandmana vo filmovej verzii taktiež spolupracuje ako výkonný producent, má ale s postavou Morphea spojených iných predstaviteľov. Nechal sa počuť, že úlohu zrejme zvládne ktokoľvek, kto má skvelé lícne kosti a znie britsky, ale v priebehu rokov mal hneď niekoľko nápadov, kto by sa na rolu hodil. Neil prapôvodne ako personifikáciu sna videl Johnyho Deppa. Ten už je ale za zenitom a tak pre úlohu neprichádza do úvahy. Keď ale videl Neil Gaiman diel seriálu Sherlock a jeho predstaviteľa Benedict Cumberbatch, okamžite si povedal, že vyzerá presne ako Morpheus (s čím súhlasili aj fanúšikovia komiksu). Jeho nádej na to, že by mohol Cumberbatch záhadnú postavu stvárniť, ale podľa jeho slov zmaril Marvel, keď ho obsadil do úlohy Dr. Strange.

Lenže je tu ešte niekto, koho si Gaiman vytipoval, zhodou okolností tiež herec z marvelovské stajne, Tom Hiddleston. Jeho Loki nepatrí medzi hlavné postavy marvelovských príbehov, takže určitá šanca, že by sa pridal k Gaimanovému projektu, existuje .. Hiddleston má momentálne trochu preplnený diár, ale s tempom, s ktorým sa Sandman vo filmovej verzii posúva, by sa mu mohol postupne vyprázdniť . A viete si snáď do role mysteriózneho Morphea predstaviť niekoho lepšieho?

Čo hrá filmu do kariet, je zaiste zapojenie Neila Gaimana a veľké skupiny ľudí, ktorí pracovali na trilógiu Temný rytier. Na scenári usilovne pracujú David Goyer (Temný rytier) a Jack Thorne (seriál Skins), zatiaľ čo na ne dohliada Joseph Gordon-Levitt, ktorý sa najviac chce zavďačiť práve Gaimanove predstave. Celý priebeh preto so spisovateľom poctivo konzultuje. Ak bude film stvorený ku spisovateľovej spokojnosti, iste budú šťastní aj fanúšikovia. Gordon-Levitt si uvedomuje, že napísať scenár nebude prechádzka ružovým sadom a komplexnosť diela rozhodne nepodceňuje. Napriek tomu znie sebavedome a hovorí, že majú tie správne nápady. Vo Warner Bros. sú zatiaľ s návrhom scenára spokojní, všetko sa teda vyvíja veľmi sľubne. Dúfajme, že opatrnosť aj optimizmus budú prípravy sprevádzať naďalej a snáď sa (podareného) snímku Sandman dočkáme. Trebárs aj s Tomom Hiddleston v hlavnej úlohe.


Čo teda Sandman? Veríte, že sa podarí adaptovať práve jeho? A koho by ste radi videli v titulnej úlohe?

Komentáre

Obľúbené príspevky