Calgary International Film Festival 2015


Calgary International Film Festival 2015 Slávnostné otvorí veľmi očkávaný životopisný film o country hudbnej ikone Hankovi Williamsovi. After-party sa bude konať v Jack Singer Concert Hall.

Námet Williamsovej evanjeliskej country hudbe, I Saw The Light je snímok ktorý rozpráva o živote talentovaného, ​​ale nepokojné Williamsa, počnúc jeho raketovým vzostup k sláve, skúmanie jeho boja s braním návykových látok a nakoniec, jeho predčasnej smrti.


Film sa môže pochváliť hviezdnym obsadením s britským herecom Tomom Hiddlestonom v hlavnej úlohe (Thor, War Horse, Crimson Peak). Určitá osobitná podobnosť s Williamsom, Hiddleston prespieval všetky jeho piesne pre film, plne stelesňujúca persona Grand Ole Opry legendy.

Hviezda Elizabeth Olsen (Godzilla, Oldboy), ako Williamsova manželka (a matka Hank Williams Jr.), David Krumholtz (Ray, The Judge) hrá novinára Jamesa Dolana, a Bradley Whitford (West Wing, The Cabin in The Woods) je hudobný vydavateľ / skladateľ Fred Rose.

Scenár a réžia: Marc Abrahámom (producent Children of Men a Dawn of The Dead), I Saw The Light je založený na ocenenej biografii Colina Escotta, ktorú Abrahám upravil na scenára.

Williams - narodený v Alabame v roku 1923 - bol jedným z prvých a najvýznamnejších priekopníkov country hudby pred braním drog a alkoholu čo prispelo k jeho skorej smrti už v 29 rokoch. Známy je pre klasiku country, napr "Your Cheatin' Heart" a"I'm So Lonesome I Could Cry", často hovorili o Williamsovej hudbe ako "Hillbilly Shakespeare", vďaka jeho poetickými textom, ale bol tiež známy pre jeho temnejšiu stranku kedy bojoval s démonmi z jeho závislostami, až do dňa, kedy zomrel.

zdroj: calgaryfilm.com

Komentáre

Obľúbené príspevky