Tom Hiddleston and Elizabeth Olsen star in this biopic of country-music legend Hank Williams


Hank Williams písal a nahrával niektoré z pretrvávajúcich piesní country hudby pred jeho predčasnov smrťou vo veku 29 rokov. Tieto piesne boli poháňané zmesou zmätku a žiaľu - to nie je prekvapujúce vzhľadom k súkromnému životu pesničkára, rodeného Alabamčana. Režisér Marc Abraham prináša na obrazovku čisté zhodnotenie zložitosti človeka. Zamerané na zakladné momentý v príliš krátkej kariére Williamsa, ktorý začal, keď bol sotva teenager, I Saw The Light sa zameriava, ako by na nedostatky umelca, ktorý bol zdvorilí k svojmu publiku a zúriví na jeho manželky a milenky.


V jadre tohto filmu je nádherný výkon Toma Hiddlestona ako Hanka. Nielenže zachytil anglický herec kúzlo speváka a rozmar, on tiež spieva všetky skladby.

Keď si Hank vezme Audrey Mae Sheppard (Elizabeth Olsen) pri čerpacej stanice v roku 1944, úspech je o pár rokov preč, ale Audrey dokazuje problém, keď ju nahrádza Hankova matka, ako hlavný vplyv vo svojej kariére. Hoci je Audrey ambiciózna žena má obmedzený talent, a Williams je chytený v rozhovore medzi priateľmi , ktorí mu hovoria aby ju odstrániť a ženou, ktorú nikdy nepočúva.

So slávou, Williamsa rastie zvýšená nevyrovnanosť v jeho správaní ako alkoholizmus a narkománia si začína brať svoju daň. A napriek tomu príbeh pokračuje, kedy na jednom zo svojich koncertov, Hank spozoruje mladú Billie Jean (Maddie Hasson), je ctižiadostivá speváčka, ktorá sa nakoniec stane jeho vdovou.

I Saw The Light je oslavou hudobného génia, ale tiež uštipačná ilustrácia nepokojnej duše, ktorá zanechal stopu zármutku a zlomených vzťahov. Hiddlestonova úžasná práce je podporená brilantným obsadením, najmä Olsen a Hasson, ktoré stelesňujú bolesť žien na svojich vlastných cestách, ktoré boli tak zložité a poškodený ako muža, ktorého milovali.

zdroj: tiff.net

Komentáre

Obľúbené príspevky