Guillermo del Toro’s ‘Crimson Peak’ to Open Ebertfest


Gotický román "Crimson Peak," od Guillerma del Tora, otvorí 18. ročník filmového festivalu Rogera Eberta, hosťiteľ Chaz Ebert a riaditeľ festivalu Nate Kohn to oznámili v stredu.

Del Toro, ktorého "pravý vizuálny zmysel" bol kedysi chválený legendárnym filmovým kritikom a novinárom Rogerom Ebertom, bude na tohtoročnom festivale ako čestný hosť. Jeden z prvých filmov scenáristu/režisérw "Cronos" (1993) - tiež nadprirodzeného žánru - mal premiéru na filmovom festivale v Cannes v roku 1993 a pokračoval k pon viac ako 20 medzinárodných ocenení. Známy pre experimentovanie ako je fantasy, horor a tiež akčný žáner, del Toro je mix pozoruhodných práci ktoré obsahujú filmy ako "Hellboy" (2004), "Faunov labyrint" (2006) a "Pacific Rim" (2013).


"Som tak nadšená, že môžem privítať Guillermo na Ebertfest," povedal Chaz Ebert. "Okrem jeho talentu ako filmára, je jedným z tých grandóznych a spoločenský filmárov ako Quentin Tarantino, ktorý rád diskutuje o filme a často nájde nové poznatky. Viem, že naše publikum ho bude milovať. "

Filmový festival Rogera Eberta, tiež známy ako Ebertfest, je päťdňový Filmový Festival ktorý sa koná v historickom divadle v Ebert rodnom Champaign, Illinois. Festival si kladie za cieľ pokračovať v poslaní zosnulého novinára a bojovať za kvalitné filmy, ktoré si zaslúži väčšie uznanie.


zdroj: variety.com

Komentáre

Obľúbené príspevky