Plagát ukazuje monštrum a ďalšie tajomstvo


O Kongovi: Ostrove lebiek (Kong: Skull Island) toho zatiaľ stále príliš nevieme. Čo je u podobného filmu iste zámer. Pretože ako to už u podobných monštier býva, čím menej z nich vidíte, tým sú pôsobivejšie. Teraz v rámci newyorského Comic-Cone rozdávalo štúdio plagáty, na ktorých je na prvý pohľad zdanlivo nenápadná mapa ostrova, na ktorom King Kong žije. Pri bližšom preskúmaní ale obrázok odhaľuje ďalšie podrobnosti.

Hore na plagáte stojí: "Priveďte pravdu na svetlo". Redaktori servera Príde čoskoro dostali poštou fyzickú kópiu plagátu a skúsili ju osvietiť čiernym svetlom. V galérii môžete vidieť, ako sa mapa krásne rozžiarila. Tak predovšetkým, vľavo hore je jasne vidieť, že mapu vyrobila spoločnosť Monarch, čo je organizácia, ktorá v snímke Godzilla skúma obrieho jaštera aj ďalšie neuveriteľné tvory. Zo sprievodného listu, ktorý bol k mape priložený, sa zdá, že súčasťou organizácie je aj William Rand, ktorého vo filme hrá John Goodman.


Už na prvý pohľad udrie do očí vyobrazenie akéhosi vodného tvora, ktorý kopíruje obrys ostrova. Vydala sa snáď výprava na ostrov práve kvôli nemu ? Je King Kong iba taký "bonus" ? Ďalej si nejde nevšimnúť dlhšieho textu v päte stránky, kde stojí:

"Jeho ústa sú oheň, jeho krik povodeň, jeho dych smrť. Enlil ho urobil ochrancom Cédrového hája, aby zaplašil smrteľníkov, ktorí sa tam vydajú. ALE KTO BY SA TAM vydal ?"

Pokiaľ si Enlila dáte vyhľadať, zistíte, že ide o sumerského boha, ktorý vytvoril monštrum známe ako Humbaba, ktoré má chrániť Cédrový háj (domov bohov) pred ľuďmi, aby tam nepáchali nič neprístojné. A teraz či je Hunbaba v tejto analógii obrý morský tvor, King Kong alebo ešte niekto iný. A naozaj monštrum niečo fyzického stráži ? Alebo ide o prenesenú metaforu a tvor má za úlohu chrániť celú Zem (pred ľudskými neplechami), podobne, ako Godzilla zatočil s nebezpečným obrím tvorom, ktorého ľudia prebudili k životu v snímke Godzilla ?

Ďalšie popisky zmieňujú podivnú geologickú aktivitu, zvláštnu faunu a flóru či "cintorín kostí", ktorý poznáme z prvého traileru. V texte sa spomína aj slovo "Hypervore". Môže ísť o označenie niektorého z tvorov ? Hyper odkazuje jednoducho k niečomu veľkému, -vore sa vzťahuje v latinskom názvosloví na tvory, ktorí sa niečím konkrétnym živí - vychádza zo slovesa vorave, odvodeného od devorare, teda zožrať, prehltnúť. Priamo pre King Konga má mapa ďalšie označenia. Najprv "Apex Primate" - teda primát, ktorý je na vrchole potravinového reťazca. K tomu sú pripísané výrazy predátor, strážca, potuluje sa, božstvo a nedospelý superdruh. Môžeme práve z tejto poslednej poznámky usudzovať, že než sa King Kong stretne v roku 2020 v spoločnom snímku s Godzillou, ešte povyrastie ? Celá fiktívna mapa je datovaná na 7.4. 1973 a otvorené boli tiež webové stránky discoverskullisland.com, avšak zatiaľ je tam vidieť len akýsi radar Zeme.

gallery_main_kong-skull-island_.jpg gallery_main_kong-skull-island_c.jpg gallery_main_kong-skull-island_f.jpg
(photos 3)

zdroj: fandimefilmu.cz

Komentáre

Obľúbené príspevky