First Look at the Movie Monster


Režisérov komentár ku Kongovej novej podobe a ohlasy na ranný zostrih filmu.

Bola zverejnená vôbec prvá fotka nového King Konga z filmu Kong: Ostrov lebiek. Režisér Jordan Vogt-Roberts k fotke pripojil svoj komentár a celkovo sa rozhovoril o novej podobe jedného z najslávnejších filmových monštier.

Jordan chcel, aby mal nový Kong čo najjednoduchšie kontúry. Aby jeho tvar bol naozaj ikonický. Aby ste ho okamžite spoznali, keď ho tretiak načmára pastelkou na papier. Nie je to len veľká gorila, je to vlastné živočíšny druh s vlastným vzorcom správania. Podoba sa do značnej miery inšpiruje filmom z roku 1933 a nijako sa neobzerá na snímku Petra Jacksona. Celkovo je potom nový Kong veľmi mýtická figúrka a keď ho hrdinovia prvýkrát uvidia, má pôsobiť ako božstvo.


Božstvo dosť osamelé, hundroš, ktorý sa promenáduje po ostrove. Je na prvý pohľad silný a mladý, ale zároveň je v ňom niečo strašne smutného a unaveného. Keď ho prvýkrát stretneme, bude na nás pôsobiť negatívne, ako nejaká zlá sila. Postupne si nás ale má získať drobnými prejavmi emócií na svoju stranu a máme pochopiť, že na ostrove niečo nesmierne dôležitého stráži. Samozrejme bude zaujímavé zistiť, čo je vo svete Godzilly a ďalších monštier tak zásadného, ​​že to musí strážiť obrovská opice.

Mierku King Konga najskor poriadne spoznáme až vo vlastnom filme, ale jedno je isté už teraz. Režisér sľubuje, že na rozdiel od Godzilly alebo iných filmových monštier nebudeme musieť na Kongovo odhalenie dlho čakať. Pomalé odhaľovanie už sa režisérovi prejedlo, chce nám Kinga naservírovať rovno a rozhodol sa pre úplne iný štýl rozprávania.

Okrem Vogt-Robertsovho komentáre sa objavila krátka reakcia na ranný zostrih filmu, ktorú zdieľal redaktor severu ComicBook.com. Film je vraj veľmi dobrý a má dobrých hercov. Len Samuel L. Jackson do filmu údajne príliš nepasuje a snímka nemá silného záporáka. Súčasný zostrih vraj momentálne nijako neodkazuje na Godzillu, vo filme nie sú žiadni dinosaury, ale sú tam nejake iné monštrá, ktoré sa môžu s Kongom popasovať. Takže ak pozná niekto z vás dobre Kongovu mytológiu, kto by to mohol byť ? S kým by sa tak opičí kráľ pobil ?

article_main_kong-skull-island_.jpg
(photo 1)

Komentáre

Obľúbené príspevky