Späť ku koreňom


Režisér potvrdzuje čerpanie zo série Planet Hulk.

Režisér Taika Waititi prezradil, že podobne ako sa Doctor Strange silne inšpiroval kresbami Stevea Ditku, ide Thor: Ragnarok tiež ku koreňom a berie si inšpiráciu z diela ilustrátora Jacka Kirbiho. Ten spoločne so Stanom Lee v 60. rokoch minulého storočia pomáhal Thorovi na svet a bolo to práve jeho nadšenie pre mytológiu, ktoré z Thora urobilo toho Thora, akého poznáme dnes. Kirby zmiešal mytológiu a starodávnu architektúru s futuristickými elementmi a superhrdinsku ikonografiou (supermanov červený plášť). Vniesol na stránky zošitov dynamickú akciu a špecifický majestát mimozemských svetov, ktorý pomáhal formovať vesmírnu časť Marvel Universe a neskôr ho môžeme pozorovať aj u vesmírnych príbehov DC komiksu, pre ktorý Jack Kirby robil sériu New Gods (tá ovplyvnila chystanú filmovú Justice League, teda jej vesmírnych zloduchov).


Waititi chcel zostať maximálne autentický a potešilo ho, že Marvel s jeho estetickou voľbou súhlasil. K tomu je z Ragnaroku zrejmé, že čerpá inšpiráciu aj z heroické fantasy 80. rokov minulého storočia, takže dohromady by tretia Thor mohol mať naozaj unikátny nádych, ktorý sa bude výrazne líšiť od prvého (divadelná štylizácia) a druhého Thora (štylizácia do vážne pojaté fantasy ala Pán prsteňov). Šéf Marvelu Kevin Feige potom dopĺňa, že sa nesnaží divákom priniesť ďalšiu epizódu, ale úplne nový zážitok. Filmári si z prvých filmov berú to, čo sa na nich podarilo a od toho sa odrážajú novým smerom.

A ešte jedna drobnosť, Taika Waititi v rozhovore tiež potvrdil, že časť filmu sa skutočne odohráva na planéte Sakaar, čo je planéta, v ktorej sa odohráva komiksová séria Planet Hulk. Práve toto je miesto, kde sa Thor dostane do gladiátorskej arény a zistí, že práve sem sa po Avengers: Age of Ultron dostal Hulk a stal sa v aréne šampiónom. Na zápasy tú dohliada Jeff Goldblum, ako prepracovaná verzia Grandmastera.

zdroj: fandimefilmu.cz

Komentáre

Obľúbené príspevky