Podrobností o štýle, deji a postavách


Toto je ďalší článoček ktorý sa bude týkať Comu zo San Diega. Keby som to všetko šuchla do jedného článku čo som našla tak toho by bolo veľa. Tak pridávam ďalší článok kde sa preberá niečo z comu a potom o samotnom filme.

Kým vlani na Comic Cone tvorcovia prezentovali len komediálne video s Thorovým spolubývajúcim, tento rok už priviezli plnohodnotnú prezentáciu s väčšinou filmového obsadenia a parádnym novým trailerom. Nie je teda až tak prekvapivé, že podľa merania spoločnosti Comscore bol Thor 3 cez víkend na sociálnych sieťach najdiskutovanejším filmom, pred Justice League, Avengers: Infinity War a Kingsmanem: Zlatý kruh.

Tak trochu iný Thor
Režisér Taika Waititi a predstaviteľ hlavnej úlohy Chris Hemsworth s novinármi pomerne otvorene na Conu hovorili o tom, postava bola už v piatich filmoch a tentoraz bolo potrebné urobiť niečo trochu inak. Práve preto si Marvel najal Waititiho. Ten pripúšťa, že komiksy nijako podrobne nepozná, ale na to má Marvel ľudí. Predloha mu rozhodne nebola nijako svätá a jej doslovné dodržiavanie podľa neho filmy zabíja, a tak neváhal vziať okolnosti a mená z komiksov a využiť ich ako stavebné kamene k vystaveniu zaujímavého príbehu so zaujímavými postavami.


Taika mal za úlohu do filmu vložiť svoje cítenie, svoj zmysel pre humor. Thor je teda zábavnejši, než kedykoľvek predtým a samotná postava Thora je teraz ďaleko bližšia skutočnej povahe Chrisa Hemswrotha. Predchádzajúcich filmov sa režisér veľa dbal na to, aby išlo o samostatné dobrodružstvo, ktoré pochopia aj niekto, kto marvelovky nesleduje. Waititi pracoval veľa s hercami, veľa sa improvizovalo, často sa menili repliky za pochodu. A Taikimu je vraj celkom jedno, či spoza kamery kričí na nejakého komparzistu alebo Anthonyho Hopkinsa. O tom, čo chce z látky vyžmýkať, mal jasno.

Vo finále tak vraj dostaneme zhruba 100-minutový film, pretože Waititi chcel natočiť svižné dobrodružstvo a bude radšej, aby diváci chceli vidieť viac, než aby boli zahltený. Nakoniec by tak mohlo ísť o najkratší marvelovku. Doteraz najkratšia Neuveriteľný Hulk má 112 minút.

Teraz ale veľký potor lebo toto je poriadný spoiler a bude sa tu rozoberať dej Thora: Ragnarok !!!!!! Len na vlastnú zodpovednosť :D

Čo všetko prezradil Comi-Con o deji
Na veľkej prezentáciu v sále a v následných rozhovoroch herci odhalili, že sa film odohráva štyri roky po udalostiach Thora: Temného sveta. Po celú dobu bol Loki (Tom Hiddleston) v prezlečení za Odina (Anthony Hopkins) vládcom Asgardu, čo sa mení vo chvíľou, kedy si trón nárokuje Hela. To vieme predovšetkým z trailerov, ale podrobnosti o tom, prečo Hela zaútočila a ako zvíťazila, zatiaľ nemáme. Zrejme to bude súvisieť nejako s tým, že sa Loki viac než vládnutia venoval "oslavovanie seba samého". Tajnostkárstvo, ktoré okolo Hely (Cate Blanchett) vládne ďalej nahráva teóriu, že je nejakým spôsobom v spojení s Thanosom (Josh Brolin), ktorý prahne po kameňoch nekonečna, z ktorých dva sú v Asgarde ukryté. Minimálne Tesseract bude vo filme hrať úlohu, ako napovedajú hračky s filmom spojené. A už skôr šéf Marvelu Kevin Feige uvádzal, že Thor: Ragnarok drasticky zmení veľa vecí a vyústi priamo v udalosti Avengers: Infinity War, kde sa má Thanos s pomocou Kameňov nekonečna pokúsiť ovládnuť všetko bytie.

V momente, keď Hela prevezme Asgard, je ochrancom Bifröstu (mosta z Asgardu) Skurge (Karl Urban), pretože Heimdall (Idris Elba) zmizol pri akejsi bližšie nešpecifikované misii. Skurge spozná, že je bitka stratená a pridá sa na stranu víťazov. Stáva sa z neho pravá ruka Hely, ktorá pre ňu robí špinavú prácu. V komiksoch je postava známa tým, že nakoniec dôjde vykúpeniu. Ak v niečo také môžeme dúfať aj v kine, na to si podľa Urbana musíme počkať.

Thor (Chris Hemsworth) pri strete s Helou prichádza o svoje kladivo a je odoslaný na druhý koniec vesmíru. Zrazený k zemi, bez priateľov a akejkoľvek podpory. Režisér Taika Waitit chcel pre neho pripraviť skutočne tvrdú skúšku. Nemal mať k dispozícii kladivo, ani schopnosti, ktoré mu vypožičiava. Mal byť vlastne celú dobu v nevýhode a z neľahkej situácie sa dostávať len s pomocou svojej chytrosti a starých aj nových priateľov.

Hrdina sa ocitá na planéte Sakaar, kde ho polapí Valkyrie (Tessa Thompson), bývalá elitna bojovníčka z Asgardu, ktorá z bližšie nešpecifikovaných dôvodov bola vypovedaná. Zrejme tiež bývala Grandmasterovou milenkou, ale teraz sú iba obchodní partneri. A práve ku Grandsmasterovi Valkyrie Thora privádza. Ako mohli novinári vidieť v jednej z upútaviek, ktorá nebola uvoľnená pre verejnosť na internet, je Thor usadený do akéhosi kresla a má pocit, že je na jarmočnej atrakcii, ktorá ho veľkou rýchlosťou prevádza základnými informáciami o Sakaaru, podobne ako úvodná miestnosť v Charlie a továreň na čokoládu (v Ragnaroku dokonca zaznie aj odkaz k známemu hudobnému motívu).

Sakaar existuje na okraji "známeho a neznámeho" a ústi na neho kopa komických ciest, podľa skorších informácií červých dier - preto je to taká vesmírna skládka. Planéte vládne Grandmaster (Jeff Goldblum). Grandmaster je brat Collectora (Benicio del Toro) a tzv. "Starší", jedna z najstarších bytostí vo vesmíre. Je tu už od Veľkého tresku. Teraz vládne Sakaaru, kde pre svoju potechu usporadúva gladiátorské hry. Thor sa mu pozdáva, tak si ho do hier od Valkyrie kúpi. Jeho asistentku Topaz si zahrala Rachel House, ktorá hrala zatiaľ vo všetkých Waititiho filmoch.

Thor je vsadený do žalára, kde sa stretáva s KORGOM, digitálnou postavou, ktorú hrá a hovorí režisér Waititi. Korg viedol neúspešné povstanie, za to bol vsadený do žalára a zoznamuje Thora s chodom celého miesta. Jedinou cestou von je víťazstvo v zápase šampiónov. V traileri si môžete všimnúť malého easter-egg. Nad arénou je postavený akýsi obrý totem. A podľa tvárí na totemu to vyzerá, že predchádzajúcimi šampiónmi arény boli Man-Thing, Beta Ray Bill, Ares, Bi-Beast, Fing Fang Foom a tým súčasným je Hulk.

Hulk (Mark Ruffalo) sa od chvíle, keď sme ho videli naposledy, dosť zmenil. Na Sakaaru je už dva roky a po celú dobu sa nepremenil v Bannera. Odmieta to. A rozhodne nechce preč. Zatiaľ čo na Zemi je Hulk nenávidený a obávaný, tu je miláčikom davov. Za tie dva roky sa stačil trochu vyvinúť a ako sme mohli vidieť v traileri, už trochu hovorí - aj keď má slovník dvojročného. A vôbec prvýkrát máme naplno pocítiť, že v jednom tele žijú dve odlišné bytosti, ktoré zápasia o nadvládu.

Poslednou novo predstavenou postavou je Surtur, ohnivý démon z dimenzie Hel. Stále presne nevieme, kedy a prečo sa s ním Thor stretne. Potom sa proti Surturovi vrhá Hulk, takže Hel navštívime minimálne dvakrát? Tak či tak sa o démonovi dozvedáme, že pohyby mu opäť prepožičal režisér Taika Waititi a hlas Clancy Brown (Warcraft, Vykúpenie z väznice Shawshank, Highlander, Hviezdna pechota).

zdroj: fandimefilmu.cz

Komentáre

Obľúbené príspevky