Kenneth Branagh’s Hamlet: ‘Tom Hiddleston is a natural at Shakespeare – we have a genuine rapport’


Tak už konečne viem čo celý ten čas Tom porábal keď sme ho nevideli. Predstavte si, že Tom sa pustil do novej hry so svojim dlhoročným priateľlom Kennethom a to Hamleta. Takže po celý čas nacvičovali, predstaveie tejto hry už odštartuje prvého septembra . Toto je jeden z článkov ktorý sa objavil len pred pár dňami a zmienil sa o tom. Preložila som niečo z neho a ďalšie informácie sa dozviete ak budete čítať ďalej. Ja len dúfam, že z toho budu nejaké fotky a s fanúšikovskými počítam po každom predstavení.

Kenneth Branagh, muž, o ktorom sa tvrdí, že je najväčším živým hereckým režisérom v Británii, vytvoril mimoriadne množstvo práce na scéne a obrazovke tým, že neúnavne hľadel dopredu.

"Nie som niekto, kto je obzvlášť nostalgický, ale je tu určite chvíľa vo vašom živote, kde sa pozeráte späť s inou jasnosťou," hovorí. "Toto je jeden taký moment a pracovanie na Hamletovi je pocit, akoby sa uzavieral kruh."


Práve v spoločnosti RADA objavil lásku k Hamletovi, "hlboký, skromný - ale s radosťou". That and The Stage pomohli rozbehnúť Branaghovu kariéru: "Dostal som svoju prvú prácu v The Stage, takže k nim chovám obrovskú lásku."

Branagh sa vracial v Hamletovi znovu a znovu. Neskôr vystupoval v Dane v roku 1988, keď mal 27 rokov, pod vedením Dereka Jacobiho pre Renaissance Theatre Company.

Branagh, ktorý je od roku 2015 prezidentom RADA, sa vracia k hre s produkciou, v ktorej hraje Tom Hiddleston, kolega absolventka dramatickej školy. Pravdepodobne to budú jedne z najvyhľadávanejších divadelných lístkov roka.

Hamlet sa otvára 1. septembra v divadle Jerousa Vanbrugha RADA a trvá tri týždne s lístkami, ktoré sú k dispozícii len prostredníctvom hlasovania - dokonca aj kritici budú musieť požiadať. Kapacita je 160. Je súčasťou kampane zameranej na získavanie finančných prostriedkov pre dramatickú školu, ktorá hľadá 20 miliónov libier na kompletnú rekonštrukciu priestorov.

Branagh najprv vzniesol tento nápad Hiddlestonovi pred siedmimi rokmi. Spolupracovali opakovane, ale bol to výkon mladého muža v Othelle v Donmar v roku 2007, kedy po prvýkrát padol Branaghovi do oka.

"Tom je prirodzený, keď ide o hranie Shakespeara. On má skutočne ľahkosť dialógov. Hovorili sme aj chvíľu o projekte. RADA je v tomto momente svojho života krásnym domovom. "

O rok po Othellovi hrávali na Donmar v Ivanov. Následne Branagh, vo svojej podobe ako hollywoodsky režisér, obsadil Hiddlestona ako Loki v blockbustri Thor. Tiež spolupracovali v televíznom seriáli Wallander.

"Keď spolupracujeme, máme skutočný vzťah. To je veľmi dôležité medzi hercom a režisérom, najmä na hru ako Hamlet, "hovorí Branagh.

Obsadenie bude zahŕňať absolventov RADA, medzi ktorými budú dvaja absolventi , a osadenstvo v zákulisí bude používať študentov z technického divadelného kurzu.

Hamlet sa koná v Jerwood Vanbrugh Theatre v dňoch 1. - 23. septembra.

zdroj: thestage.co.uk

Komentáre

Obľúbené príspevky