Thor: Ragnarok kašle na shakespearovskou inspiráciu


V posledných dňoch sa objavil celý rad nových plagátov a fotiek k snímke Thor: Ragnarok. Čo stojí za pozornosť? Heimdall (Idris Elba) pôsobí vydesene. Vieme, že jeho úlohu strážcu Bifröstu prevezme vo filme Skurge (Karl Urban). Príde snáď Heimdall o život? Bude ho Hela (záporačka v podaní Cate Blanchett) niekde väzniť? Na jednej z fotiek môžete vidieť Thora (Chris Hemsworth) v Quinjetu, v ktorom Hulk (Mark Ruffalo) priletel na planétu Sakaar. Potom je tu momentka, kde si môžete prezrieť Rachel House, dlhoročnú spolupracovníčku režiséra Taiko Waititiho, ktoré si vo filme zahrala Topaz, asistentku Grandmaster (Jeff Goldblum).

Potom je tu otázka všetkých fotiek Thora s dlhými vlasmi. O tých mimochodom Hemsworth prezradil, že sa ich strašne rád zbavil. Akonáhle nemusel nosiť parochňu, cítil sa ako úplne nová postava a pracovne to pre neho bolo nesmierne osviežujúce - zrazu mal pocit, že má povolenie hrať Thora inak. Thor je teraz tiež oveľa soudobejší, či už ide o zmysel pre humor alebo správania ako take. Režisér Taika Waititi rozhodol, že shakespearovského Thora už bolo dosť. Postava sa za tie roky na Zemi zmenila a je čas ju vykresliť v novom svetle a užiť si trochu zábavy. Pre Hemswortha to bolo vôbec najzábavnejšie nakrúcanie, aké s Marvel zažil.


Ale späť k vlasom. Predstaviteľka záporačky Hely Cate Blanchett prezradila, že zničí Thórovho kladivo v prvých minútach filmu. Potom je Thor odoslaný na Sakaar, kde ho ostrihajú a urobia z neho zápasníka v aréne. Lenže aj na dnešných fotkách môžeme vidieť, že Thor bude mať minimálne v dvoch scénach dlhé vlasy (a kladivo). V jednej scéne spoločne s Lokim (Tom Hiddleston) hľadá v New Yorku svojho otca, Odina (Anthony Hopkins), v druhej sa vydáva do podsvetia, kde sa podľa všetkého stretne so Surturom - minimálne tomu napovedá Surturova lebka, ktorú so sebou nosí. Otázkou je, či táto časť filmu bude nejako rýchlo odbita na začiatku, ešte pred stretnutím s Helou, alebo pôjde o nejaké flashbacky. Nechajme sa prekvapiť.

Ešte raz sa vráťme k zábavnému poňatiu, ktoré Taika Waititi filmu vtlačil. V rozhovoroch sa rozhovoril o tom, že ho veľa inšpirovali šialené kozmickej vízie Jacka Kirbyho, ktorý postavu spoločne so Stanom Lee vytvoril. Keby bol nažive Freddie Mercury, Taika by rozhodne chcel, aby soundtrack filmu zložili Queen, to je proste štýl, o ktorý usiluje - odvážne, farebné vesmírne dobrodružstvo. Celkovo Novozélanďanovi išlo o to, aby vzal divákov na zábavnú výpravu a odchádzali z kina povznesený. Zároveň sa však podľa Toma Hiddleston nemáme báť, že by množstvo humoru a odvážna vízia akokoľvek narušili to, aké jednotlivé postavy v jadre sú - ich skutočná podstata zostala zachovaná.

Znovu tiež bolo potvrdené, že sa vráti Jamie Alexander ako lady Sif (pozri priložené video) a Tessa Thompson naznačila, že v potitulkové scéne na nás čakajú zaujímavé cameo úlohy.

zdroj: fandimefilmu.cz

Komentáre

Obľúbené príspevky