Prvné ohlasy zo zámoria


Zámorskí novinári videli Thora: Ragnarok a je to dobré priatelia, na najnovšiu marvelovku sa môžeme bez obáv tešiť. Už samotná skutočnosť, že Marvel dvíha prvé embargo takto dlho pred premiérou je pozitívne, ale teraz už poďme prebrať chválu, na ktorej sa zhodlo väčšie množstvo novinárov naraz.

Prakticky všetci sa zhodujú na tom, že ide o najlepší samostatný film s Thorom a že nás v kinách čaká zábavná dobrodružná jazda. Režisér Taika Waititi podľa všetkého dostal dosť voľnú ruku a jeho štýl je na plátne naozaj veľmi cítiť. Film je skrz naskrz komédia, humor je nekonvenčný a nepredvídateľný. Ďalej prakticky všetci chvália veľkolepý vizuálny štýl. Film je veľmí retro, podľa jedného redaktora pripomína videohru z 80. rokov. A vynikajúce je podľa väčšiny tweetov tiež soundtrack od Marka Mothersbaugha. Snáď nikdy predtým sa nestalo, že by u Marvel filmu na soundtrack upozorňovalo toľko novinárov, takže superlatívy o nejsvébytnějším hudobnom sprievode v marvelovke by nemusela byť príliš nadsadená. Soundtrack je synťákový, niekomu by mohol pripomínať Stranger Things.


Tu a tam síce niekto uvedie, že akcia dobrá, ale zároveň sa ozýva, že na prvom mieste sú naozaj humor a tiež postavy. Herci sú podľa všetkého vynikajúce, či už noví alebo starí. Najväčší chválu žne Tessa Thompson v úlohe Valkyrie, ktorú vylúpili prakticky všetci. Máme sa tešiť na parádny dekonštrukcii "silné ženské hrdinky". Následne sa najväčšieho počtu individuálnych zmienok dočkali Hulk (Mark Ruffalo) a Jeff Goldblum v úlohe Grandmaster, od ktorého máme čakať "typický goldblumismus". Tu a tam niekto pochváli Chrisa Hemswortha v hlavnej úlohe alebo Toma Hiddleston ako Lokiho, ale zatiaľ sa objavila len jedna pochvala Cate Blanchett v úlohe Hely. Čo signalizuje, že ani v tomto prípade najskôr nebude záporačka patriť u najnovšej marvelovky medzi najvýraznejšie elementy. Idris Elba (Heimdall) má vraj konečne viac priestoru oproti predchádzajúcim filmom a Karl Urban ako Skurge je údajne iný ako sme na neho zvyknutí.

Negatív sa objavuje minimum. Vyskytla sa jedna zmienka, že filmu trvá, než sa rozbehne. Občas si niekto sťažuje, že je film síce skutočne zábavný, ale nejde ani trochu do hĺbky. Najviac novinárov sa však zhoduje na tom, že si dokážu predstaviť, že bude Thor: Ragnarok publikum dosť rozdeľovať. Že proste kus divákov neskúsne, ako je film iný a svoj.

Máme sa tiež tešiť na niekoľko prekvapení, ktoré zatiaľ propagačná kampaň neodhalila a počas titulkov nemáme nikam chodiť, pretože na bonusové scény opäť dôjde (tentokrát budú podľa všetkého tradičnej dve).

zdroj: fandimefilmu.cz

Komentáre

Obľúbené príspevky