Tom Hiddleston join Emma Watson in fight against sexual harassment


Kampaň zameraná na boj proti sexuálnemu obťažovaniu získala takmer 1,6 milióna libier , deň po tom, ako bol fond prezentovaný na prestižných britských filmových oceneniach BAFTA.

Hviezda filmu Harry Potter Emma Watson ktorá je dosť známou aktivistkou za práva žien sa do toho zapojila tiež a darovala 1 milión libier fondu Justice and Equality (spravodlivost a rovnost), ktorý dostal viac ako 300 darov za dva dni - od niekoľkých libier až po dva anonymné príspevky vo výške 400 000 a 100 000 libier.

Viac ako 200 herečiek vrátane víťaziek Oscara Emmy Thompson a Kate Winslet vyzvalo, aby sexuálne obťažovanie a zneužívanie bolo odstránene z našej spoločnosti.

Fond, ktorý bude podporovať organizácie, ktoré pomáhajú obetiam obťažovania a zneužívania, dostal dar od mnohých hercov vrátane Keira Knightleyho a Toma, ktorý každý z nich dal 10 000 libier. Z čoho mám obrovskú radosť, že sa do niečoho takého zapojil. Vieme, že mu to nie je jedno a podporuje tento názor a zmeny ktoré by sa mali uskutočniť :).

Víťazná režisérka Susanna White vyzvala aby vzniklo nezávisly orgán, ktorý by sa zaoberal správami o obťažovaní a šikanovaní v zábavnom priemysle.

Na odovydávani cien BAFTA v Londýne mnoho zúčastnených žien nosilo čierne oblečenie v protestnom geste, ktoré odráža minuloročný slávnostný ceremoniál Zlatých glóbusov v Los Angeles.


zdroj: hindustantimes.com

Komentáre

Obľúbené príspevky