Whose Side Is Loki On in Avengers: Infinity War?


Počas Lokiho putovania cez Marvel Cinematic Universe, Boh lži sa v závislosti od situácie prelínal medzi darebákom a hrdinom. Keď sme naposledy videli Lokiho v Thor: Ragnarok, hral úlohu spojenca so svojím bratom, keď spolu pracovali na porážke svojej sestry Hely. Ale bude Lokiho pokračovať, keď sa dostanú do Avengers: Infinity War ?

V prvom teaser trailery filmu bola scéna s Lokim, ktorý prechádzala pomedzi mŕtvych asgardských utečencov a predával Tesseract - ktorý ukradol z Asgardu predtým, ako ho démon Surtur spálil - niekomu mimo obrazovku. Viera bola, že ten tajomný človek bol Thanos, a preto je darebák neskôr videný s modrým vesmírnym kameňom na jeho Infinity Gauntlet. Najnovší trailer pre Infinity War ponúka potvrdenie tejto teórie, pretože Loki je videný medzi Thanosovými 'Black Order (Čierny rád - Proxima Midnight, Ebony Maw, Corvus Glaive a Cull Obsidian) a nasledujúca scéna ukazuje, že Thanos zlomil Tesseract svojou holou rukou aby odkryl Space Stone, ktorý je v ňom skrytý.


Takže teraz, keď sme videli Lokiho stojaceho s Čiernym rádom, musíme veriť, že je spolu s vražednou skupinou ? Loki je známy tým, že v minulosti zmenil svoju loajalitu v závislosti od toho, čo najlepšie vyhovuje jeho potrebám. Ak Thanos a Čierny rád napadnú Asgardsku loď pri hľadaní Infinity Stone, potom by namiesto toho, aby bojoval, bolo by pre Lokiho omnoho viac strategickejšie ochotné odovzdať kameň.

Jeden dôkaz poukazujúci na tento scenár pochádza z vyššie uvedeného obrázka. Venujte veľkú pozornosť tomu, kde Proxima Midnight ukazuje svojou zbraňou - vyzerá to tak, že je zameraná priamo na Lokiho hlavu. Možno, že Čierny rád používa agresívnu silu pre to, aby Loki predal Tesserakt, čo znova vyvoláva otázku, na ktorej strane je skutočne Loki.

Dokonca aj v prípade, že Loki začne nekonečnú vojnu s čiernzm rádom, nie je to mimo jeho možnosti, aby sa postavil k Avengers v blížiacom sa konci filmu. V roku 2013 sme videli podobnú hru v Thor: The Dark World, kde začal vo väzení, len aby bol neskôr prepustený a spolupracoval s Thorom proti Malekithovi. Aj keď nevidíme Lokiho ani vo Wakande, ani na planéte Titan, neznamená to, že tam nie je. Marvel Studios môžu jednoducho zadržať túto potenciálnu informáciu zo strachu, že by bolo príliš veľa ukázane z filmu .

Loki prešiel obrovský kus cesty v Marvel Cinematic Universe a v Infinity War by jeho slučka smrti mohla skončiť. Prezident Marvel Studios Kevin Feige sľúbil, že nie všetci prežijú udalosti filmu a bolo by logické priniesť Lokiho príbeh do hrdinskej podoby, pomáhajúc našim hrdinom postaviť sa k Thanosovi tým, že tentoraz obetoval svoj život. Ak áno, potom môže Boh lži mať vo svojom rukáve posledný trik.

zdroj: cbr.com

Komentáre

Obľúbené príspevky