Loki’s Thor: The Dark World Death Was Originally Permanent


Tom Hiddleston odhalil Lokiho falošnú smrť v Thor: The Dark World ktorá bola pôvodne napísaný ako koniec postavi. Loki sa rýchlo stal obľúbeným pre fanúšikov po svojom vystúpení v prvej časti Thora, vďaka charizmatickému spracovaniu Hiddlestona a skutočnosti, že bol zloduch so sympatizujúcim príbehom. Postava sa stala hlavným antagonistom v The Avengers a v Thor: The Dark World kde dostal niečo ako vykupiteľský rozmer.

Thor: Temný svet je často považovaný za jeden zo slabších filmov MCU kvôli neohromujúcim darebám a nútenému humoru. Film prešiel rozsiahlymi revolúciami a režisér Alan Taylor odvtedy odhalil, že The Dark World sa počas postprodukcie zmenil na iný film. Jedným zo svetlých bodov pokračovania je, že Thor a Loki sú nútení spolupracovať a Loki sa zdanlivo obetuje za väčšie dobro. Avšak koniec odhaľuje, že to bol ďalší trik a postava nahradila svojho otca Odina na Asgardskom tróne.


Lokiho "smrť" v Thorori: Temný svet sa hrala bez náznaku toho, že by v tom mal byť nejaký trik, a Hiddleston odhalil Empire, že je to preto, že to mal byť koniec charakteru.

Lokiho smrť na Svartalfheime bola napísaná ako smrť a povedal by som, že Chris a ja sme túto scénu skutočne zahrali. Malo to byť tak, že sa vykúpil, pomohol zachrániť svojho brata, pomohol zachrániť Jana Fosterovú, obetoval sám seba.

Lokiho smrť v Thorovi: Temnom Svete bola pôvodne trvalá. Plány sa zmenili, keď skúšobné publikum odmietlo smrť postavy. Testovacie publikum to neprijalo. Hovorili, viete, že sa zrejme vráti. To sa naozaj nestalo. A na to existovala veľmi podivná a takmer jednohlasná odpoveď. Rozhodli sa, že to nie je koniec.

Rozhodli sa pridať na koniec scénu s tým, že Loki na Thora uhral klam a že nakoniec si želal sedieť na tróne. Nakoniec to skončilo tak, že na samom konci filmu mal taký hnev, ktorý mu vystačil na tri filmy, že chce byť Thorovi rovným, chcel byť Odinom prijatý ako rovný a skončil na tróne. Proste sa rozhodli, že by bolo vemi ťažké úplne ho vykúpiť po jeho činoch v The Avengers. To, že diváci takéto postavi milujú a zamilovali si aj túto umožnilo charakteru pokračovať v Thor: Ragnarok a Avengers: Infinity War.

Loki bol dlho považovaný za najlepšieho darebáka v MCU, hoci nedávne filmy ukázali, že štúdio sa zlepšilo pri tvorbe zaujímavejších chlapakov. Vulture v Spider-Man: Homecoming, Killmonger v Black Panther a Thanos v Infinity War boli všetci veľkí antagonisti a mali viac nuancovaných plánov než len snažiť sa zničiť / prevziať svet.

zdroj: screenrant.com

Komentáre

Obľúbené príspevky