Leading Lady Parts

Počuli ste o novej krátkej komédii Leading Lady Parts ? Ak ste o tom ešte nepočuli , dovoľte mi, aby som vám povedala niečo o tom , pretože je to dôležité. Hrajú tam Emilia Clarke a Tom spolu s ďalšími obrovskými menami, vrátane Felicity Jones, Gemmy Arterton a Catherine Tate. Film je veselým zobrazením nerovností, ktorým čelia ženy v zábavnom priemysle. Napísané a režírované Jessicou Swale, ako zábavný film, má tiež veľmi dôležitú správu o nerovnosti pohlaví, ktorá je v skutočnosti veľmi ponurá a smutná.

Niekedy v živote máte možnosť buď sa smiať alebo plakať. V tomto prípade sa skupina vážne talentovaných hercov zhromaždila, aby zvýšili povedomie o sexizme, ktorému ženy čelia v zábavnom priemysle každý deň. Aj keď je to smiešne, je skutočne absurdné, že tento film je založený na pravde. Prostredníctvom komédie film skúma rozne dosť hanlivé nerovnosti v tom, ako sa s mužmi a ženami zaobchádza počas konkurzu.

Krátke video produkovala spoločnosť Rebel Park Productions, ktorá je výrobnou spoločnosťou Arterton, ktorú produkujú spoločne Jessica Malik a Jessica Parker. Arterton prehovorila o krátjek komédii aj v LA Times, vysvetľovala, že prišla s konceptom, keď sedela na stretnutí Time's Up s ostatnými ženami. Okrem už spomínaných mien sú obsadené aj Gemma Chan, Wunmi Mosaku, Katie Leung, Florence Pugh, Stacy Martin, Anthony Welsh a Lena Headey. Leading Lady Parts boli vytvorené v spolupráci s The Justice and Equality Fund. Ide o organizáciu, ktorá bola inšpirovaná rozbehom #metoo a Time's Up.

Film sa samozrejme zameriava na problematiku nerovnosti v zábavnom priemysle, avšak je dôležité mať na pamäti, že tím, čo sa zaoberá krátky film, sa sústreďuje aj na rodové nerovnosti a zneužívanie vo všetkých profesionálnych a osobných situáciách. Pod článkom ako vidíte si možete video hneď pozrieť. Je to naozaj skvelo premýslené a spracované. Čo ma najviac pobavilo boli plagáty v zábere na konci videa :DDDD, takto spracované vyzerali smiešne a divne :DDD.

V celom článku sa ukrýva ešte jedno video a to rozhovor s Tomom po nakrúcaní tohto krátkeho filmu. Hovorí tam o svojom postoji voči tejto situácii ktorá sa deje, o podpore a obdive Time's Up. Tiež tam zaznie otázka s koľkými ženami spolupracoval (myslí sa ražisérkami) za svoju hereckú kariéru. Určite ste si všimli, že je Tom ostrihaný a náramne mu to pristane, teda podľa mňa :DDDD. Oblečený je jednoducho, v košeli ktorú v poslednej dobe obľúbuje, šedé gate a je vo videu proste rozkošný :DDDD.



zdroj: bustle.com

Komentáre

Obľúbené príspevky