How Loki Could Return To a Bigger Role in THOR 4


Čaves, tak aj tentokrát tu pre vás mám článok o ďalšej teórii ktorá by nás mohla potešiť. Podľa mňa je dosť reálna a keby to skončilo takto tak by som sa nehnevala. Naopak dosť by sa mi to páčilo. Ako nezľaknite sa, že je to trochu dlhšie ale naozaj stojí za to si to prečítať. Dosť som to skrátila, ale sú tu určite informácie z komiksov ktoré asi vačšina z nás nevie a preto to je dlhšie, aby sa to dalo ako tak pochopiť.

Fanúšikovia stále truchlia pre smrť Loki v Avengers: Infinity War, ale je dôvod dúfať, že sa vráti do Thor 4 ? Koniec koncov, Loki použil svoje posledné slová, aby pripomenul Thanosovi, že darebák by nikdy nemohol byť ako on alebo Thor - skutočný boh, pre ktorého sa neuplatňujú bežné zákony smrti.

Takže aj keby sa Chris Hemsworth a Taika Waititi ešte rozhodli, kam bude ďalší film Thor smerovať po The Avengers 4, nie je zaručené, že Loki nebude ... alebo nemôže byť súčasťou. Pri pohľade na súčasný stav Thorovho sveta po Ragnaroku a Infinitnej War je príležitosť urobiť z Loki silnejšiu postavu v MCU ako kedykoľvek predtým.

Aby sme mali jasno, je to len naša teória o perfektnom spôsobe, ako Marvel môže vrátiť Lokiho do MCU bez toho, aby zneuctilo jeho smrť, alebo ju "nejakým spôsobom" zrušilo. Loki by sa nakoniec mohol uchádzať o vlastný trón. Len ... nie v krajine živých.


Ale pre všetky zámery a účely, predpokladáme, že Thanos naozaj udusil život v Lokim. Dobrou správou je, že tvorcovia Thora 4 v skutočnosti nemusia odvracať, obrátiť alebo odkázať na miesto smrti, aby udržali Lokiho príbeh dokončený. Pretože každý fanúšik mytológie zo Švédska (Marvel alebo inak) vie, že pre bohov ako Thor a Loki smrť je len začiatkom ďalšej etapy v ich živote.

Ešte lepšia správa pre Lokiho spočíva v tom, že jeho posmrtný život môže byť oveľa slávnejší, ako keby zomrel počas ... akéhokoľvek predchádzajúceho filmu. V Thor: Ragnarok si vybral hrdinstvo nad sobeckosťou ... a to samo o sebe mu mohlo priniesť miesto vo Valhalle.

Pôjdeme do rôznych miest, ktoré existujú mimo života pre Thora, Lokiho, Odina a zvyšok Asgarďanov. Pre túto chvíľu však poukážeme na báseň, ktorú Thor odrieka za svojho otca v Ragnaroku: želanie mu večný život vo Valhalle, zatiaľ čo tí, ktorých opustí, "nebudú" smútiť, ale radovať sa, pre tých, ktorí zomreli slávnou smrtou. " Loki nemusel zomrieť v slávnom boji pri obrane Asgardu, ale bol ochotný, ako dokázal pred jeho smrťou, vyhlásiť sa za "princa Asgardu ... Odinovho syna."

Jeho posolstvo Thorovi, že "slnko na nás bude opäť svietiť", mohlo predpovedať Valhallu, ale nie je to len šťastný koniec, ktorý získal. Pretože ak Loki cestoval do Valhally, Thor môže mať skutočnú šancu na vzkriesenie svojich ľudí. A Loki môže nakoniec dostať korunu, po ktorej už roky túžil.

Vzhľadom k tomu, že nórske koncepcie posmrtného života nie sú také jasné, ako by ste si mohli myslieť, Marvel by mal veľa flexibility, pokiaľ ide o Thora, Lokiho a Asgardanov pri ich cestovaní do podsvetia. V Thor: Temný svet, duša Friggy vstúpila do hviezd ako zlatý hviezdny prach, rovnako ako v prípade Odina v Ragnaroku. Nie asgardské stráže ... alebo Heimdall, alebo Loki, alebo iní. Či sú to úmysly alebo nie, Marvel filmy ukázali, že existujú rôzne pravidlá pre rôznych ľudí, pokiaľ ide o smrť medzi "božstvom".

Jedinou skutočnou dohodnutou mytológiou v komikse je, že najväčší bojovníci z Asgardu majú svoje duše prenesené do nebeských sídiel Valhally. Zvyšok cestuje do Hel, čo nie je v skutočnosti také zlé, ako to znie. A až do nedávnej doby v komikse mali tie duše dokonca svojho vlastného monarchu, ktorý ich chránil. "Pán mŕtvol" - alebo kráľ mŕtvych, ak to znie trochu lepšie.

Jeho meno je Balder the Brave, a je bratom Thora a Lokiho. Verte tomu alebo nie, zavedenie do MCU je jednoduchšie, ako to znie. A ak sa Thor snaží získať späť duše, ktoré nespravodlivo zasiahla moc Thanosa a Infinity Stone, je to Balder, za ktorým potrebuje ísť.

Na základe filmov sa môžu dokonca vyskytnúť náznaky, že Balder može byť považovaný ako kráľ Hel. Pôvodne ich kráľovná bola Hela, lenže vďaka jej krvilačnosti ju Odin vyhnal tisíce rokov do neznámeho väzenia. Kladie sa teda otázka: kto vládol Hel po celú dobu?

V komikse to bol Balder, ktorý prijal korunu a mimoriadne právomoci, keď ho Hela vyslobodila, a už sme vysvetlili, prečo by pre Marvel bolo múdre priblížiť ten komický príbeh v Thorovi 4. Ale aj keď film neobsahuje zvyšok príbehu komiksu keď Thor navštívil Valhallu, po ktorom nasledovalo bratské stretnutie Thora, Baldera, Tyra a Lokiho - zostava otázka.

Ak sa Hela vzdala svojho strážneho miesta nad mŕtvymi, niekto to musí vziať. A vďaka Thanosovi, zákonný kráľ nedávno vstúpil do ríše mŕtvych.

STANE SA LOKI NOVÝM KRÁĽOM HEL ?

Loki konečne získa trón pre ktorý sa narodil, aby ho zdedil. Ale ako sa jeho postava vyvíjala, tak aj jeho odôvodnenie. Teraz má trón nie slávy, bohatstva alebo pýchy - ale službu, pokánie a povinnosť. Ak je Balder súčasťou príbehu, tak ešte lepšie: Loki by ho mohol vrátiť k životu ako odmenu pre nesprávodlivé zabitie (vec ktorá sa stala pred množstvom času).

Prinajmenšom by to umožnilo Taikovi, aby urobil Thor: Ragnarok 2, ktorý by to mohol chcel, skôr ako Marvel obrátil svoj sľubný koniec na masovú porážku. To všetko, a nový brat pre Thora ? Fanúšikovia by určite boli nadšený.

zdroj: screenrant.com

Komentáre

Obľúbené príspevky