Další velký komiksový záporak ?


Superhrdinovia potrebujú záporákov, inak by boli tak trošku k ničomu. A nie inak je tomu v prípade MCU, kde sa rysuje predstaviteľ ďalšieho mocného záporáka. Podľa dostupných zákulisných informácií by sa možno mohol v minisérii o Lokim objaviť Kang The Conquerer (Dobyvateľ). Už nejakú dobu vieme, že príbeh by sa mal točiť okolo Lokiho úteku naprieč časom a priestorom, kedy nenápadne ovplyvňuje chod ľudských dejín a pritom sa sám začína meniť. Zdá sa aj podľa prvej upútavky pravdepodobné, že sa dostane do konfliktu s organizáciou Time Variance Authority (TVA), ktorá je zodpovedná za ochranu behu času v celom univerze. Ak má niekto ten pochabý nápad a pokúsi zmeniť minulosť, určite sa s TVA stretne.

Táto konštalácia by nahrávala predstaveniu Kanga, lebo ten má s cestovaním v čase bohaté skúsenosti. Kang sám o sebe patrí k tým komplikovanejším postavám. Narodil sa ako Nathaniel Richards o trinástom storočí a prešiel si celou radou inkarnácií - Iron lad, Kid Immortus, Scarlet Centurion či Rama-Tut. Nathaniel bol najprv známy ako dobroděj, avšak potom sa dostal do sporu so svojím budúcim ja, vystupujúcim už v podobe Kanga. Aby zabránil transformáci v Kanga, začal páchať dobro ako Iron Lad (tiež cestoval časom a založil Young Avengers). Avšak vo svojich ďalších inkarnáciach už vystupuje spravidla ako zloduch.


Vďaka stroju času sa preniesol tiež do starého Egypta, aby sa dočasne chopil vlády ako faraón Rama-Tut, no túto srandu mu prekazila Fantastická štvorka. Nasleduje rad časových skokov, návšteva celej rady dimenzií a zakaždým sa Kang snaží ovládnuť určitú epochu. Väčšinou ho porazia Avengers či nejaký z nich vzišlý tím superhrdinov. Nakoniec zavítal aj do štyridsiateho storočia, kedy už bola tamojšia spoločnosť v štádiu úpadku a pre Kanga nebolo zložité týchto barbarmi užívajúcimi predpotopné technológie ovládnuť. Je nutné poznamenať, že Kang má znalosti a skúsenosti všetkých svojich predchodcov (všetkých "Kang"), čo z neho v kombinácii s geniálnym mozgom a schopnosťou cestovať v čase a vyhnúť sa pri tom tvorbe paradoxov vytvára extrémne nebezpečného súpera.

zdroj: fandimefilmu.cz

Komentáre

Obľúbené príspevky