Na Thorovho brata zrejme čaká časopriestorova polícia


Hrátky s časom nie sú vo svete Marvelu bez následkov. Marvel zverejnil prvú ochutnávku pre prvé tri minisérie, ktoré uvedie na službe Disney +. V tých budú vystupovať filmoví hrdinovia a naviaže sa na filmové príbehy. Ako prvého si poďme rozobrať Lokiho. Ten sa točí zatiaľ najkratšiu dobu, a tak neprekvapí, že mal v ukážke najkratšej priestor. Napriek tomu sa z toho mála dá vyčítať zaujímavá vec o tom, čo nás v seriáli čaká.

Loki (Tom Hiddleston) sedí v upútavke v miestnosti, ktorá vyzerá sko cela a na sebe má niečo, čo pripomína väzenský mundúr. Hovorí, že namiesto "spáli na popol". Zďaleka najzaujímavejšie je na celom výjavu nápis na Lokiho košeľi. "TVA". Ten podľa komiksových znalcov odkazuje k organizácii Time Variance Authority, ktorá je zodpovedná za ochranu línie času v univerze. Keď sa niekto pokúša zmeniť minulosť alebo si nakloniť budúcnosť na svoju stranu, najskôr sa s TVA čoskoro stretne. O minisérii sme doteraz počuli, že by sme v nej mali sledovať Lokiho, ako cestuje naprieč ľudskými dejinami a všemožne nimi manipuluje. A to rozhodne znie ako niečo, na čo by sa úrad typu TVA mohol zblízka zamerať.


Otázkou zostáva, prečo TVA zasiahne do situácie práve teraz. Prečo nešla po krku už Avengerom, keď sami potĺkali naprieč časom. Možno preto, že sa nepokúšali nič zmeniť? Že naprávali to, ako sa do usporiadaných vecí nabúral Thanos ? Alebo snáď práve divoká aktivita Avenger TVA prebudila a pritiahla jej pozornosť práve k Lokimu, ktorý bol s udalosťami Avengers: Endgame úzko spojený ?

Na tieto otázky zatiaľ odpovede nemáme, ale kto vie, možno práve Loki bude tá minisérie, ktorá bližšie odhalí, že cesty Avengers naprieč časopriestorom prebudili nejakú ďalšiu sériu udalostí, s ktorými sa budú musieť hrdinovia do budúcnosti popasovať. Dá sa z ukážky vyčítať čokoľvek ďalšieho? Na prvý pohľad Lokiho vlasy pôsobia dojmom, že sú kratšie, než boli počas udalostí Avengers: Endgame, ale to môže byť tiež uhlom pohľadu. Ak by skutočne kratšie boli, znamenalo by to, že sledujeme scénu, ktorá sa odohráva s dostatočným časovým odstupom od Endgame.


zdroj: fandimedilmu.cz

Komentáre

Obľúbené príspevky