Šušká sa o druhej sérii


Loki si užije ešte veľa dobrodružstiev a možno sa stretneme s jeho mladší verzií. Lokiho miniséria sa ešte len začala natáčať a už tu máme zvesti o tom, že Disney už plánuje druhý sériu, respektíve Kevin Feige ju údajne má v pláne už od začiatku. Naznačuje to jednak fakt, že produkčná spoločnosť vytvorená pre minisériu nesie názov Limbo Productions I LLC, pričom rímska číslica napovedá, že sa v budúcnosti počíta so založením ďalšiej, teda "Limbo Productions II", ktorá by sa mala postarať o produkcii druhej série. Súčasne bolo odpočuté, že kontrakty ľudí zainteresovaných v projekte majú obsahovať obcu, ktorá otvára možnosť k pokračovaniu a udržaniu tvorivého tímu pohromade. Materiálu a nápadov majú tvorcovia pravdepodobne mraky a Disney cíti, že Loki má veľký potenciál.


V túto chvíľu vieme, že miniséria bude pojednávať o verzii Lokiho, ktorý v Avengers: Endgame unikol s kozmickou kockou. Séria by mala pojednávať o Lokiho úteku naprieč časom a priestorom, kedy nenápadne ovplyvňuje chod ľudských dejín a pritom sa sám začína meniť. V hlavnej úlohe sa prirodzene znovu predstavia Tom Hiddleston a oficiálne potvrdená bola aj herečka Sophia Di Martino (ženské stelesnenie Lokiho?). Teraz sa zdá, že Disney má v pláne ukázať nám Lokiho mladšie ja, pretože momentálne prebieha konkurz na chlapca a dievča vo veku desiatich rokov. Ihneď sa preto začalo špekulovať o možnosti, že uvidíme "detského" Lokiho. Dievča by potom teoreticky mohla byť mladšou verziou postavy, ktorú stvárni Di Martino. Ako budú prípadne mladšie "ja" hlavných hrdinov využitá v príbehu samotnom, nie je v tejto chvíli jasné.


Podrobností o zápletke máme však stále poskromne. Nedávno zverejnil Russell Bobbitt, ktorý sa spolupodieľal na celej rade marveloviek, fotografiu Lokiho žezla, s ktorým Loki hneval Avengers v prvej týmovke z roku 2012. Vtedy boh klamu terorizoval New York a už skôr bolo povedané, že Loki bol žezlom sám ovplyvnený. Keď sa Loki stretol s Thanosom, mal v úmysle ublížiť svojmu bratovi Thorovi inváziou a deštrukciou jeho obľúbenej planéty Zem, pričom za tento útok ponúkol šialenému titánovi Tesseract. Lokimu bolo následne zapožičané žezlo, ktoré v sebe skrývalo kameň mysle. S jeho pomocou mohol Loki ovplyvňovať ostatné, čo mu malo dopomôcť získať spojencov. Týmto spôsobom ovplyvnil napríklad Erika Selviga alebo Hawkeye. Podľa všetkého však bol aj sám Loki pod vplyvom žezla, ktoré manipulovalo aj s ním a prehlbovalo jeho nenávisť k Thorovi a najmä k obyvateľom Zeme. Ponúka sa teda otázka, či sa v pripravovanej minisérii nevrátime k udalostiam z roku 2012 a nebude nám odhalené, či a ako veľmi bol Loki pod Thanosovým vplyvom. Prirodzene je možné, že Bobbitt skrátka vybral náhodnú fotografiu zo svojho archívu, žezlo hrať v seriáli žiadnu úlohu nebude a my si udalosti z prvých Avengers už explicitne nepripomenieme.

zdroj: fandimefilmu.cz

Komentáre

Obľúbené príspevky